Svi se pitaju kada će dobiti 100 evra od države. Evo odgovora Siniše Malog

0
1283

Mnogi građani se pitaju – kad će ovo biti isplaćeno, odnosno kada će na svojim računima “videti” ovaj novac?

EVO ODGOVORA:

Odmah nakon završetka vanrednog stanja isplatićemo tih 100 evra“, rekao je Mali. 

On je istakao da je to veliki znak podrške i želje da se unese jedna dozu optimizma.

“Da pokažemo koliko je Srbija u ovom trenutku jaka, i da svakom sugrađaninu omogućimo da dobije oko 12.000 dinara. To je dobro za povećanje potrošnje, likvidnosti, ali i način na koji, kao država želimo da podržimo sve građane da zajedno prođemo kroz sve ovo”, rekao je Mali.

Upitan da li je možda moglo drugačije da se rasporedi tih 100 evra, da ne bude linearn (svakom isto), nego da neko ko ima veća primanja dobiju manje, a oni sa manjim primanjima više, Mali je odgovorio:

Ne znam kako je drugačije moglo da se rasporedi… ovo je naša želja da bude ravnopravno, solidarno, da svako oseti snagu države, da svako dobije dozu optimizma, da svako dobije podršku i da svako što lakše prođe ovu krizu, sa kojom se niko ranije nije suočio“.

Ovo u svakom slučaju nije “bacanje para” kako se na prvi pogled može shvatiti, već na ekonomskoj struci zasnovana akcija da se podstakne potrošnju kao jedna od moćnih poluga za pokretanje ekonomske aktivnosti i postizanje privrednog rasta.

To se u teoriji zove “novac iz helikoptera”, a zapravo se radi o tome da centralna banka transferiše utvrđeni iznos direktno na račune privrednih i fizičkih lica, kako bi podstakla potrošnju.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here