SzS: Zloupotreba dozvola za kretanje, članovi SNS ih koriste u političke svrhe

1
451

Savez za Srbiju (SzS) saopštio je da je “značajan” broj lokalnih samouprava funkcionerima i aktivistima Srpske napredne stranke (SNS) i drugih vladajućih stranaka izdao propusnice za kretanje tokom policijskog časa a da većina njih to koristi kako bi “realizovali političke zadatke za vreme epidemije”.

Takvi primeri su, kako navode, “još jedno poniženje ostalih gradjana”, i dodaju da su se te “zloupotrebe” omasovile nakon uvodjenja rigoroznijih mera ograničenja kretanja tokom vikenda.

“Primeri iz Obrenovca, Starog grada, Aleksinca, Subotice i drugih opština pokazuju da za ljude sa članskim kartama, pogotovo funkcionere i odbornike i njima bliske ljude nema policijskog časa. To pokazuje i broj automobila na ulicama u periodu kada je ‘totalni’ policijski čas”, ocenjuju u SzS.

Ta opoziciona koalicija je zatražila da se hitno povuku sve propusnice koje su izdate iz “političkih razloga” i da lica koja imaju dozvolu za kretanje na vozilima imaju vidljivu oznaku za to. 

“Gradjani ne smeju da trpe poniženje kakvom su sada izloženi i koje predstavlja kršenje svih domaćih propisa i medjunarodnih konvencija i asocira na najgora vremena. Pitamo Vladu Srbije i Krizni štab zašto su omogućili ovakvu sramnu podelu gradjana Srbije za vreme vanrednog stanja”, dodaje se u saopštenju.

Izvor: N1

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here