Tepić: Vučić s licem s poternice, kakvi poslovi su dogovarani na fotografijama?

0
386

Narodna poslanica i potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić pozvala je predsednika Srbije Aleksandra Vučića da javnosti objasni ko su Palestinci Mohamed Dahlan i Adham Abo Madalala i koja je njihova uloga u, kako je rekla “ličnim kombinacijama vrha SNS” u izvozu oružja na Bliski istok. Tepić je na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije iznela podatke i pokazala fotografije koje, kaže, svedoče o vezi predstavnika vlasti sa ljudima sa poternica.

Šta povezuje vrh države, ali i vrh Srpske napredne stranke, Ujedinjene Arapske Emirate i brojne ugovore od Beograda na vodi do Etihada i Er Srbije, i trgovinu oružjem? Upravo to pita narodna poslanica Marinika Tepić. Ona kaže da su prema rečima i fotografijama uzbunjivača koji joj se obratio, glavna spona u celoj priči dvojica Palestinaca.

“Prvi od njih nije bas nepoznat našoj javnosti, zove se Mohamed Dahlan, on je bivši šef palestinske tajne službe, a danas je lice sa Interpolove poternice, međutim, on i dalje bezbedno živi u vili na Dedinju, usred Beograda. Drugi Palestinac na kog su nam uzbunjivači ukazali i kog su označili kao ključnog operativca u ovim sumnjivim poslovima, trgovini oružjem zove se Adham Abo Madalala, najbliži je Dahlanov savetnik, inače bio je prvi ambasador Palestine u Crnoj Gori i takođe živi u Beogradu”, navela je.

Tepićeva od tužilaštva traži da pokrene istragu, a pitanja iz skupštinskog hola upućuje šefu države.

“Vučića pitam, kakvi su to poslovi sve ugovarani na ovim njegovim fotografijama sa Dahlanom i sa Madalalom? I o čemu predsednik jedne države može da razgovara i dogovara i sarađuje sa čovekom sa Interpolove poternice. U ime koga Vučić pije sa Dahlanom, dok se s druge strane hapse ljudi koji ukazuju na kriminal sa trgovinom oružjem?”

Vrh Srpske napredne stranke poslanica je nazvala ratnim profiterima, te dodala da očekuje da se predsednik te stranke i države Aleksandar Vučić oglasi što pre, zato što je, kako kaže, u pitanju nacionalna bezbednost.

“Da li će ova zemlja i ovi građani uskoro da se suoči sa nečijom osvetom imajući u vidu da su srpske granate bile bacane na nečije glave”, navela je.

Tepićeva je rekla i da se uzbunjivač, koji joj je dostavio podatke, nije obratio nadležnima, kako zakonska procedura nalaže, pošto je prema njenim rečima vrh SNS-a iznad zakona. Većina fotografija, kako sanduka u kojima se sumnja da je oružje, tako i Vučića sa Palestincima napravljena je na aerodromu.

Navela je da je u izvoz oružja uključen i Slobodan Tešić, “javnosti poznat kao najveći balkanski trgovac oružjem, čovek kome je nedavno zabranjen ulazak u SAD a za koga nije nepoznato da je sponzor Srpske napredne stranke i da je njegova ćerka bila na listi SNS”.

“Ključno pitanje je da li smo svi taoci ovih ratnih profitera u koje označavam vrh Srpske napredne stranke sa Aleksandrom Vučićem, Nebojšom Stefanovićem i njegovim ocem Brankom. Znamo gde je sve završilo to srpsko oružje i zabrinuta sam da li će ova zemlja i njeni gradjani da se suoče sa nečijom osvetom jer su srpske granate bacane na njihove glave”, kazala je poslanica SSP.

Dodala je da je od uzbunjivača dobila informaciju da se na beogradskom aerodromu od jutros nalazi upozorenje na srpskom i engleskom jeziku kojim se putnici obaveštavaju da svako iznošenje u javnost informacija o trgovini oružjem predstavlja krivično delo.

Obradović negirala navode: Cilj diskvalifikacija Vučića i Srbije

Potpredsednica Glavnog odbora Srpske napredne stranke Marija Obradović rekla je da je “apsolutna laž” sve što je potpredsednica SSP Marinika Tepić izgovorila, u vezi sa navodnom trgovinom oružjem, sa, kako je rekla, jednim jedinim ciljem koji imaju i “ona i ceo Savez za Srbiju, a to je – diskvalifikacija Aleksandra Vučića, Nebojše Stefanovića i države Srbije uopšte”.

Obradović je rekla da je Tepić očigledno jako nezadovoljna što joj ne polazi za rukom da ubedi ljude u Srbiji da je Aleksandar Obradović heroj, jer je “taj čovek bez pardona, punih pet godina snimao i iznosio iz Krušika poverljiva dokumenta i fotografije o poslovanju i predavao ih strancima, a sve to u ime osvete i zarad ličnih interesa, jer mu je majka smenjana sa mesta direktora”.

Obradović je rekla da je možda najbolje pitati radnike “Krušika” da li im je bolje danas, “kada imaju plate od 51.000 dinara, ili kada im je direktorka bila majka Aleksandra Obradovića i na vlasti Đilas i ostali, kada su im plate bile 37.000, a Kušik poslovao sa milionskim gubicima”.

Obradović je rekla, da Tepićka danas ide korak dalje sa još “brilijantnijom idejom”, da se ni manje, ni više, nego nasred beogradskog aerodroma “Nikola Tesla” tajno “pune avioni oružjem”.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here