Traži se reakcija države na seksističke napade vlasnika Informera na novinarku Žaklinu Tatalović

0
943

Provladini mediji u Srbiji nastavljaju specijalni rat protiv novinara i novinarki N1. Čine sve da diskredituju N1, naše novinare i novinarke.

Jedan od modela tog specijalnog rata je da preko web sajtova, posebno kreiranih u tu svrhu, u najgorem udbaškom maniru, kombinuju fotografije naših novinara i novinarki sa njihovih društvenih naloga iz različitih faza života, sa podmetnutim fotografijama i obrađuju ih tako kako se stvori kontekst nedoličnosti.

Nova strategija je da, na zvaničnim konferencijama za medije predsednika države, na nezapamćen i besraman način, fotografišu novinarke N1, tako da bi se kreirala slika koja bi ih ljudski ponizila i koja, kao krajnji cilj ima da probudi najgore seksističke predrasude. 

Dok na nacionalnim televizijskim stanicama, uz nedvosmislenu saglasnost države, u rijaliti programima i u vreme koronavirusa, pred očima miliona, bez ikakvih konsekvenci vladaju scene besprizornog prostakluka, seksističkog i svakog drugog nasilja, provladini mediji čine sve da kompromituju novinare i novinarke N1. 

Poslednji primer je kontinuirano i višenedeljno vređanje novinarke N1 Žakline Tatalović od strane urednika i vlasnika tabloida informer, Dragana Vučićevića, na njegovom nalogu društvene mreže Twitter. 

Divlje, neotesano i seksističko iživljavanje ovog čoveka, upereno protiv novinarke Žakline Tatalović, očigledno se događa uz prećutnu saglasnost države. 

Ni osude javnosti, medijskih udruženja, a ni poverenice za ravnopravnost nisu ga omele. N1 poziva vladino Koordinaciono telo za rodnu ravnopravnost i njegovu predsednicu ministarku prof. dr. Zoranu Mihajlović, premijerku Anu Brnabić, kao i pravosudne organe da odmah, bez odlaganja, osude i zaustave ove napade i da u javni prostor Srbije unesu minimum pristojnosti i rodne ravnopravnosti. 

N1 će se obratiti i svim međunarodnim medijskim i drugim organizacijama kako bi zaštitio integritet svojih novinara i novinarki i zaustavio ove divljačke seksističke napade.

Izvor: N1

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here