U Beogradu od koronavirusa izlečen trogodišnji dečak

0
264

U Beogradu je izlečen trogodišnji dečak koji je imao teže simptome izazvane koronavirusom. U KBC “Dragiša Mišović”, gde se leče deca pozitivna na koronavirus, bilo je dva pacijenta sa težom kliničkom slikom. Dečak od tri godine – neurološki pacijent, juče je otpušten kući sa dva negativna nalaza, a očekuje se da će i devojčica koja je nefrološki pacijent vrlo brzo biti puštena kući – već sutra ili prekosutra.

U KBC “Dr Dragiša Mišović” u ovom se trenutku leči 28 mališana starosti od 15 dana do 17 godina. Među njima su četiri bebe. Zaražena deca imaju od 15 dana do 17 godina.

Rukovodilac Dečje klinike KBC “Dragiša Mišović” doktorka Olivera Ostojić kaže za RTS da su deca dobrog opšteg stanja, kao i da su do sada imali dvoje mališana sa težom kliničkom slikom, ali da su oni sada dobro.

“Pacijenti su od jutros u dobrom opštem stanju. Među 28 mališana imamo četiri bebe od 15 do 40 dana, oni su dobro, sa svojim mamama, posle dve nedelje ćemo im raditi testove”, rekla je doktorka Olivera Ostojić.

Ona navodi da je bilo dva pacijenta s težim kliničkim slikama i da su to hronični pacijenti, jedno dete je neurološki pacijent, a drugo dete hroničan nefrološki pacijent.

“Na sreću, dečaka, neurološkog pacijenta od tri godine, juče smo otpustili. Inače, oboje su imali ozbiljne pneumonije, lečeni su po svim protokolima, uz konsultacije sa lekarima sa Instituta majka i dete. I druga devojčica verujem da će sutra ići kući”, objasnila je doktorka Ostojić.

Veća deca imaju potvrđene tipične pneumonije, ali one nemaju teži tok.

“U ovoj situaciji insistiramo da deca dođu i s blagom temperaturom koja traje dan-dva, ako kašljucaju, da idu u Dom zdravlja na trijažu, a ako imaju sumnju, da se testiraju i da dođu kod nas u bolnicu”, ističe Ostojićeva.

Do sada je dvadesetak dece otpušteno sa dvostrukim negativnim testom.

Sve deca obolela od korona virusa leče se u KBC “Dr Dragiša Mišović”.

Izvor: Nova.rs

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here