U Italiji 681 osoba preminula, u Lombardiji nova mera – napolje samo s maskom

0
289

U poslednja 24 sata u Italiji je registrovano novih 2.886 pozitivnih na koronavirus, 681 osoba je preminula, a 1.238 je izlečenih, novi su podaci Civilne zaštite. Broj umrlih je u blagom padu, naveli su zvaničnici u obraćanju novinarima, a utehu donosi i podatak da se smanjuje broj pacijenata koji su na respiratorima.

Ukupno je oko 20.996 izlečenih i 15.362 žrtava od izbijanja epidemije. Broj ukupno zaraženih, uključujući izlečene i preminule, od početka epidemije je 124.632.

Ove vrednosti kreću se u skladu sa prosekom proteklih dana. Na žalost, broj preminulih je i dalje visok, i ne ukazuje na usporavanje, navode mediji.

U Lombardiji, koja je nateže pogođena epidemijom, uvedena je nova mera, prema kojoj će kretanje napolju biti dozvoljno samo sa maskom, prenosi Ansa. Tu meru najavio je guverner te pokrajine Atilio Fontana, navodeći da ona stupa na snagu sutra.

U Lombardiji je u poslednja 24 sata preminulo 345 ljudi, a novozaraženih je 1.598.

Opada prvi put broj pacijenata na intenzivnoj terapiji – ukupno ih je 3.994, ili 74 manje nego juče. Od toga je 1.326 slučajeva samo u Lombardiji.

“Manji broj pacijenata na intenzivnoj nezi omogučiće našim bolnicama da dišu”, rekao je šef Civilne zaštite Anđelo Boreli.

U Italiji je objavljena i vest da je od Kovida 19 preminuo policajac koji je bio pripadnik obezbeđenja premijera te zemlje Đuzepea Kontea.

Izvor: N1

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here