U Njujorku medicinskim sestrama nude 100 dolara na sat

0
235

U Njujorku su pored opreme hitno potrebne i medicinske sestre – njih čak 3.000, i zbog toga im je ponuđeno i tri puta više novca za ugovor na 13 nedelja.

Naime Njujork je epicentrar pandemije u SAD, a u gradu već sada svakih devet minuta i 50 sekundi umire jedan čovek.

Stotine medicinskih sestara iz čitave države sliva se u Njujork uprkos tome što je u gradu od 8,7 miliona stanovnika zaraženo 30.765 ljudi, i umrlo 672 , odluku lakše donose jer će ih na sat palaćati i 100 dolara a zahvaljujući tome će porodicama i deci moći da pruže više.

Bolnice su odlučile da povećaju plate pa će najiskusnije imati i tri puta veća primanja tokom rada sa obolelim na jedincima za hitni prijem i odeljenjima za intenzivnu negu.

Prema rečima šefa agencije za zapošljavanje Mihaela Facija, taj broj od 3.000 sestara i tehničara bio bi dovoljan da se popune kapaciteti četiri bolnice u Njujorku među kojima su Maunt Sinaj i Belvi, i u još nekoliko u Nju Džerziju.

“Razgovarao sam s medicinskim sestrama na jugu. Zarađivale su 29 dolara po satu. Bukvalno mi kažu: ‘Čoveče, moram to da učinim za porodicu.’ Jedna 34-godišnjakinja iz Majamija, rekla je da se vozila 24 sata da bi stigla do Nju Džerzija, gde radi”, rekao je Facio.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here