U Srbiji još 285 obolelih i šest umrlih, ukupno 9.009 zaraženih i 179 preminulih

0
321

U Srbiji je u poslednja 24 sata registrovano 285 novih slučajeva oboljevanja korona virus, ali i šest smrtnih slučajevaa. Ukupno u našoj zemlji za sada je bilo 9.009 pozitivnih na virus i 179 preminulih.

Od juče do danas testirane su 6.703 osobe, a od početka pandemije u Srbiji 85.654 građana.

Do ovog trenutka je hospitalizovano 2.479 pacijenata, a na respiratorima je 71.

Izlečeno je ukupno 1.343 pacijenata.

Stopa smrtnosti trenutno iznosi 1,99 odsto.

U poslednja 24 sat preminula su dva muškarca i četiri žene.

Direktor Infektivne klinike u Beogradu Goran Stevanović rekao je da je od juče testirano 1.843 građana od kojih je 90 bilo pozitivno, što je veći procenat nego prethodnih dana.

„Beleži se lagani porast u Beogradu, ali još nije zabrinjavajuće. To potvrđuje da je bitno da se pored ublažavanja svih mera pridržavamo mera distanciranja i upotrebe zaštitne opreme“, objasnio je Stevanović.

Pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković rekao je danas da je tokom vikenda na snazi zabrana okupljanja više od dvoje ljudi i da će ta mera biti kontrolisana od strane nadležnih organa.

„Postojala su različita mišljenja u okviru struke na kriznom štabu oko mera tokom prvomajskih praznika. Neki su bili za zadržavanje rigoroznih mera, dok su drugi bili za još liberalnije stavove. Gledajući ukupnu epidemiološku situaciju, vidimo da imamo već danima ispod pet odsto zaraženih u odnosu na ukupan broj testrianih. U svakom trenutku imamo dobar pregled situacije. Danas smo na kriznom štabu gotovo jednoglasno doneli ovu odluku. Izlazimo iz faze izolacije i prelazimo u fazu lične odgovornosti“, rekao je Gojković i apelovao na građane za maksimalno izbegavanje kontakata u narednom periodu.

Izvor: Danas

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here