Upoznajte se sa novim pravilima pre odlaska kod frizera

0
814

Mnogi sa nestrpljenjem čekaju da srede frizuru ili odrade trening u teretani. To će, ako su zakazali termin moći već od sutra. Ipak, važiće posebna pravila.

Snalažljivosti i disciplini kineskih frizera u doba koronavirusa, smejali su se gotovo svi. A sada, posebne, ali manje maštovite mere opreza, počeće da primenjuju i njihove kolege u Srbiji.

Kada konačno odete da sredite frizuru a na vratima salona ne prepoznate svog frizera u zaštitnoj opremi, ne brinite, to je samo prvobitni šok. Jer put do frizure popločan je određenim pravilima.

“Neće moći više klijenata da bude u isto vreme, ako dođu ranije moraće da sačekaju ispred salona. Druga stvar, dezinfekcija kompletnog našeg osoblja, kompletno ljudi koji dolaze – obuća, moraćemo da im merimo temperaturu kao što ćemo meriti i našim zaposlenima. Postavićemo im par pitanja o njihovom zdravlju, prosto to je bezbednosna procedura”, kaže vlasnik frizerskog salona Bojan Savić.

Ta procedura podrazumeva i obavezno nošenje maski i rukavica pa će zbog toga ali i lista čekanja koje se prave, poseta frizeru izgledati kao odlazak kod lekara.

Kozmetičarke zaštićene vizirima 

Ništa manje ne očekujte ako se zaputite u kozmetički salon jer vas i tamo očekuju nova pravila.

Vlasnica jednog kozmetičkog salona Biljana Ćulibrk navodi da će biti obavezno da se stave nazuvice na stopala i maske nakon što klijent opere ruke.

“Mi smo već zaštićeni vizirima i maskama i maske će morati da menjaju na sat vremena. Obezbeđivaćemo i maske i vizire, takođe, i postoje pregrade koje će sada imati, one su skroz providne tako da komunikacija nije prekinuta”, ističe Violeta Ćulibrk.

Dodaje da su dolasci u društvu potpuno zabranjeni.

Kako će izgledati trening u teretani 

Koje će sve mere morati da preduzmu fitnes centri kako bi zaštitili zdravlje vežbača i zaposlenih još nije poznato, ali je izvesno da će se, osim sportske, u teretane nositi i zaštitna oprema. Nije isključeno da će se sa maskama i trenirati.

Izvor: RTS

“Malo je teže sa maskom s obzirom na to da vežbačima treba zaista dosta kiseonika, ali ako zaista ne mogu bez vežbanja i ako to bude procedura, moraće da se poštuje. Postojaće i dezobarijera na samom ulazu gde će očistiti tu obuću sa kojom su došli, a od ranije važi pravilo da onaj ko je došao sa ulice ne može u tim patikama da vežba, mora posebne da ima za vežbanje u teretani. Ukoliko bude propisano i merenje temperature i toga ćemo se pridržavati”, rekao je Ivan Aksentijević, direktor prodaje TC “Tašmajdan”. 

Posebnih higijenskih mera pridržavaće se i zaposleni. Sprave će se češće brisati, sale i saloni provetravati, a razmak između klijenata na tretmanima biće do 30 minuta.

Za to vreme, frizeri i kozmetičari menjaće zaštitnu opremu i poput zubara sterilizovati i dezinfikovati instrumente za rad.

Izvor: RTS

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here