Uputstvo za pacijente koji dolaze u Sajam

0
296

Ministarstvo zdravlja objavilo je uputstvo za pacijente sa blagom kliničkom slikom koji su pozitivni na koronavirus, a koji će biti smešteni na beogradski Sajam. Kako se navodi, pacijenti su obavezni da sa sobom ponesu svoju medicinsku dokumentaciju i lekove koje piju kao redovnu terapiju. Premijerka Ana Brnabić najavila je da će prvi pacijenti biti smešteni na Sajam od danas od osam ujutru.

Na sajtu covid19.rs navodi se da bi pacijenti na Sajam trebalo da ponesu stvari potrebne za ličnu higijenu, pidžamu, papuče, patike, trenerku ili drugu udobnu odeću i to za barem dve presvlake.

Pacijentima će biti potrebno i da se obezbede sa peškirima, a po želji mogu da ponesu bade mantil, posteljinu, toalet papir i uburse, dok im je obavezno da sa sobom donesu čašu, najbolje plastičnu.

Ministarstvo zdravlja navodi da će postavljeni kreveti imati jednokratnu posteljinu, ali da pacijenti mogu da donesu svoju, a ista je situacija sa jastucima i ćebadima.

Pacijenti mogu da ponesu svoje telefone, laptop ili tablet računare. Treba poneti i punjače, mada će biti na sajmu dodatnih za one koji zaborave svoje. Navodi se da nije loše poneti i slušalice.

Napominje se da su hale sajma pod stalnim nadzorom medicinskog osoblja i da poseduju adekvatno opremljene ordinacije, a pacijentima će na raspolaganju biti i psihijatrijska podrška.

Sve hale Sajma se greju, u njima postoje toaleti, a obezbeđeni su dodatni toaleti i tuševi, poručuje Ministarstvo zdravlja i dodaje da svaka soba u halama ima i svoje priključke za struju.

Pacijentima smeštenim na Sajmu biće obezbeđena ishrana, a ceo Sajam pokriven je, kako se navodi, dobrom wi-fi konekcijom.

Pacijentima će biti dozvoljeno kretanje po halama Sajma u okviru kojih je postavljen karantin, u skladu sa svojim fizičkim mogućnostima, uz molbu da kretanje bude umereno jer je to povoljnije za zdravstveno stanje.

Pacijentima će na raspolaganju biti i brojni televizori, knjige, časopisi, društvene igre, kompjuteri, navodi se na cajtu covid19.

Izvor: N1

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here