URNEBESNO “ZA NAŠU DECU”: Ovako je jedan otac objasnio sinu onlajn nastavu (VIDEO)

0
475

Epidemija koronavirusa poremetila je uobičajeni sistem nastave u školama Srbije. Prelazak na onlajn nastavu stvorila je mnoštvo problema deci i roditeljima, koji, prosto, ne mogu da se snađu u moru različitih zahteva nastavnika, koji nisu obučeni za ovakav vid nastave. To dovodi do niza (tragi)komičnih situacija, koje je jedan roditelj pokušao da objasni u satiričnom videosnimku.

 Halo, hej, ljubavi, srce tatino. Hajde, ustani, ljubavi, četiri i petnaest je. Hajde da stignemo sve danas za ovo onlajn. Hajde, znam da si umoran, ali moramo. Hajde, polako, tata je celu noć bio budan i uspeo sam nekako da provalim, pa sad slušaj tatu da ti ispriča kako će da ti šalju onlajn materijale, pa ti to polako danas da izvedeš. Je l’ važi?

Hajde, slušaj ovako, znači, engleski, ona će da šalje materijale SMS porukom. I to kad završiš slikaš i čuvaš na računaru u folderu i kad ti ona traži, ti imaš 15 minuta rok da joj vratiš. Jeste, ljubavi. Geografija, to će da ti šalje Viberom materijale. Vraćaš isto na Viber, ali ne na taj broj, nego na broj njenog muža, pošto on ima veću memoriju, bolji telefon, pa će više da joj stigne. Biologiju, to pratiš preko RTS Planete. Matematiku, to pratiš preko Zum aplikacije, ne u neko određeno vreme, nego kad nastavnica može. Tako je, javiće vam ona. Muzičko, materijal ćeš da dobiješ preko mejla. Slikaš i vraćaš odmah, ali mejl se dobija noću, zato što nastavnici tako odgovara. Tu ćemo da angažujemo babu, da ona bude budna celu noć, ništa ne brini, to smo za muzičko rešili.

FOTO: Printscreen/YouTubeFOTO: Printscreen/YouTube

Hemiju pratiš preko Gugl mita, ali tu imamo problem, jer profesoru ne radi mikrofon, pa će on da vam objašnjava pantomimom. Polako ćeš savladati pantomimu. Nastavnik fizike ima neki stari aparat u podrumu, pa je to našao i materijal će vam slati Morzeovom azbukom, pa ako možeš danas do sedam i dvadeset da naučiš. Ne Brajevu, nju ćemo sutra da učimo i ona će nam sigurno trebati. Pravo da savladamo Morzeovu. Istoruju će nastavnik da vam šalje materijale preko enigma mašine, samo moraćete vi da je dešifrujete šta šalje. Tako je, polako do dešifrujete i posle vraćate. E sad, srpski, nastavnica nema mogućnosti da prati te tehnologije, starija je žena, ali na svu sreću, muž joj se bavi golubarstvom, i onda će ona preko golubova da vam šalje te materijale. Između dvanaest i petnaest i dvanaest i dvadeset pet, treba da budeš na prozoru, da sačekaš goluba, baciš mu malo kukuruza i da vičeš prrrr…da ga opustiš da ti on ostavi to. U principu, sve je jako prosto, nemaš ti tu problem.

Da znaš samo, ispisali smo te sa fudbala i ručak smo ti izbacili. Ostali su ti doručak i večera, ali ćemo to malo obilnije. I mama i ja ćemo se razvesti, baka će živeti sa mamom, a ti sa mnom da bi mogli sve to da stignemo. Biće to sve super, ma to sve za našu decu. Ljubi te tata puno, hajde, ćao!

Verujemo da će nekima ovo biti komično, nekome tužno, ali ovo je realna slika srspkog školstva danas, pod režimom Aleksandra Vučića.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here