VAKCINE ĆE BITI BESPLATNE: Vučić otkrio da su prve doze ruske vakcine “Sputnjik V” već stigle u Srbiju!

0
374

Predsednik Srbije na RTS-u o vakcini protiv korone, novoj kovid bolnici u Batajnici i drugim temama!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je večeras gostujući Radio-televiziji Srbije da će kovid bolnica u Batajnici biti najveća bolnica u zemlji i da ćemo pobediti kovid-19.

Ja sam siguran da ćemo mi da pobedimo koronu, uprkos užasnim danima koji su za nama“, rekao je Vučić i rekao da optimizam vidi u disciplini građana i vakcini. On je i potvrdio da je vakcina večeras stigla u Srbiju, u laboratorijskim dozama koje su odnete na Institut “Torlak”. Stiglo je 20 doza i u pitanju je ruska vakcina “Sputnjik V”.

Očekujemo da do kraja godine dobijemo prvu količinu Fajzerovih vakcina, manju, a da krajem februara i početkom marta nabavimo 350 hiljada. Verujem da neće Srbija biti u drugoj polovini zemalja koje će dobiti vakcinu”, dodao je on.

“Neka uzimaju koju hoće, kako hoće. Svaka vakcina je dobra, za nas je važno da ih dobijemo u narednom periodu”, rekao je Vučić.

“Za sve ljude će biti besplatna vakcina”, poručuje Vučić.

On je naglasio da će vakcine biti besplatne i da će pomoći da se životi građana vrate u normalu.

“Vakcine će biti besplatne i nadam se da ćemo skratiti muke svih nas. Pre svega, žrtve su naši roditelji, deke i bake, jer stradaju najviše zahvaljujući našoj neodgovornosti, jer im prenesemo zarazu. A isto tako stradaju i mladi ljudi, kojima smo oduzeli normalan život u najboljim godinama”, dodao je predsednik.

Vučić je rekao da je bilo i sabotaža prilikom izgradnje bolnice u Batajnici, odnosno da je neko spaljivao električne sklopke.

“Juče su namerno spaljivane sklopke u Batajnici i ne želim da verujem da neko želi da uradi nešto protiv bolesnika. MUP i bezbednosna agencija rade na tome“, rekao je Vučić i osudio te sabotaže.

Govoreći o cenama kvadrata pri izgradnji bolnice, rekao je da kvadrat košta oko 1.070 evra po kvadratu, a ne oko 2.000 evra kako su neki navodili. Bolnica u Batajnici imaće 930 ležajeva.

Predsednik Srbije ranije večeras je pred Generalnom skupštinom UN-a govorio zajedno sa drugim svetskim liderima o izazovima pandemije korona virusa.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here