Venčanje samo u opštinama sa što manje prisutnih

0
179

Zbog uvođenja strogih mera radi sprečavanja širenja koronavirusa već su otkazane ili odložene neke proslave poput svadbi, krštenja ili kompanijskih zabava. Matičari su, odlukama nadležnih, obavezani da zaključenje braka obave u gradskim i opštinskim upravama, sa što manje prisutnih.

“Venčanja se obavljaju samo u prisustvu mladenaca, njihovih svedoka i najbliže rodbine i prijatelja. Takođe naša preporuka je da se čestitanje ne obavlja u prostorijama gradske uprave”, rekla je za RTS Aranjka Kobrehel, matičarka iz Subotice.

Već prošlog vikenda, polovina venčanja u Subotici je otkazana. Oni koji nisu odustali, odložil su proslavu. 

“Odlaganje venčanja – ne. Samo smo odložili proslavu. Biće malo okupljanje kod kuće, držimo se instrukcija države”, rekla je Vladimir Stantić, mladoženja.

Zbog uskršnjeg posta, sezona svadbi u centralnoj Srbiji još nije krenula, ali se u Vojvodini svadbena veselja i druge masovne zabave već u velikoj meri otkazuju.

Zdravstveni stručnjaci savetuju da se značajna porodična okupljanja odlože za dva meseca.

“Preporuka je da se te vrlo važne manifestacije i proslave pomere. U to vreme će nam dosta doći ljudi iz inostranstva za praznike. Apelujemo na naše građane koji dolaze, da ako su bolesni, da odlože svoj dolazak”, naveo je dr Branislav Tiodorović, epidemiolog.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here