Verbalni sukob i guranje predstavnika SzS i SNS na Trgu Republike

0
187

Na rekonstruisanom Trgu Republike koji je danas otvoren, sukobili su se predstavnici i pristalice Saveza za Srbiju i Srpske napredne stranke.

Do verbalnog okršaja, guranja i umalo opšte tuče došlo je pošto su na razdaljini od nekoliko metara zakazani događaji jedne i druge grupacije.

Predstavnici Saveza za Srbiju – funkcioner Narodne stranke Nikola Jovanović i funkcioner Stranke slobode i pravde i predsednik opštine Stari grad Marko Bastać na trgu su imali performans kojim su želeli da ukažu na predugu i preskupu rekonstruciju trga, dok su predstavnici gradske vlasti i SNS došli na početak Knez Mihailove da pohvale radove i otvore novu gradsku saobraćajnu liniju koja će se kretati pešačkom zonom.

trg republike, sukob, sns, szs

Izvor: N1

Kada su gradski čelnici krenuli u vožnju električnim mini busom, sreli su predstavnika Saveza za Srbiju.

Funkcioner Narodne stranke Nikola Jovanović je prišao da se pozdravi sa predsednikom Skupštine Beograda Nikolom Nikodijevićem i drugim gradskim funkcionerima, ali se mini bus zaustavio samo na kratko i nastavio vožnju, što je doživljeno kao bežanje.

Krenulo je dobacivanje i guranje sa onima koji su bili van mini busa, a među kojima je bio i odbornik SNS Nemanja Joksimović.

Sukobljeni su se gurali, psovali i dobacivali jedni drugima i duž Čika Ljubine ulice, a u više navrata je skoro pa došlo do ozbiljne tuče.

Međutim, okupljeni su se ipak posle izvesnog vremena razišli.

Na Tviter profilu “1 od 5 miliona” ranije danas okačen je video na kojem pomoćnik gradonačelnika Andreja Mladenović pokušava da otera osobu koja snima video, a koja je stajala ispred mini busa “Vrabac servisa” u kojem je bio predsednik Skupštine Beograda Nikola Nikodijević.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here