(VIDEO) Zbog ILEGALNE MINI HIDROELEKTRANE ponovo POPLAVLJENO selo Krepoljin

1
2842

ŽAGUBICA, (IST Media) Zbog podizanja brane mini hidroelektrane “Astra Enerdži” na reci Mlavi, poplavljena je velika površina sela Krepoljin u opštini Žagubica, gde je ugroženo oko 200 domaćinstava.

Predsednik te opštine Safet Pavlović rekao je za IST Media da je voda prekrila oranice i naselja, i da je u toku evakuacija ugroženih meštana.

Poplavljeno je na stotine hektara oranica i evakuacija građana i stoke sa imanja je u toku, rekao nam je Pavlović.

Na licu mesta izašli su članovi Opštinskog štaba za vanredne situacije kako bi pomogli ugroženom stanovništvu.

Ovo je drugi poplavni talas koji je u roku od dva dana zahvatio veliko selo Krepoljin. U prvom talasu, za koji nije odgovorna mini hidroelektrana, oštećeni su mostovi, putevi i vodovodne cevi.

Prema našim saznanjima, radnici mini hidroelektrane “Astra Enerdzi” iz Kragujevca jutros su podigli branu jer se napunilo akumulaciono jezero, pa velike količine vode Mlava nije mogla da primi u svoje korito.

IST Media saznaje da ova mini hidro elektrana nije dobila upotrebnu dozvolu od opštine Žagubica jer je sagrađena u zaštićenoj zoni.

I pored toga, oni su počeli sa proizvodnjom električne energije koju prodaju državi Srbiji.

Izvor: IST Media

1 KOMENTAR

  1. Krepoljimce su lagali da im prave turistički raj u Ribarskoj klisuri dok su u realnosti nelegalno upali u netaknuti biser prirode koji je Prostornim planom Republike Srbije namenjen i čuvan za prioritetno vidoizvorište Gradac kojim bi se pijaćom vodom snabdevali Petrovac, Žagubica, Svilajnac, Velika Plana…

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here