Vladimir Gajić novi advokat radnika iz Krušika pritvorenog u aferi s oružjem

0
189

Novi advokat radnika “Krušika” iz Valjeva, koji je već više od 20 dana u pritvoru zbog odavanja poslovne tajne, kako N1 saznaje, od danas je Vladimir Gajić.

Vladimir Gajić će ga ubuduće zastupati A. O. u procesu koji se vodi protiv njega zbog odavanja poslovne tajne.

IT stručnjak iz fabrike Krušik A.O. (35) osumnjičen je da je bio novinarski izvor za objavljivanje informacije o poslovima sa izvozom oružja koji se dovode u vezu sa ocem ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića.

A.O. je priveden 18. septembra, a vest o njegovom privođenju objavljena je pre nekoliko dana.

Njegov dosadašnji advokat Ljubisav Radosavljević rekao je juče da su razlozi za pritvor, koje sud navodi – uticaj na svedoke i da ne ponovi delo – besmisleni, pošto je njegov klijent sve već priznao.  Branilac radnika Krušika napominjao je i da njegov klijent nije kriminalac koji odaje poslovne tajne da bi dobio neku korist, već je uzbunjivač javnosti.

“On je praktično svojim radom hteo da pokaže da je poslovanje Krušika, apsolutno neracionalno zbog građana Srbije, zbog oštećenja budžeta”, dodaje advokat.

Međutim, nejasno je bilo zašto advokat nije odmah zatražio za radnika status uzbunjivača i zašto se javnosti nije obratio tada kada je njegov klijent i poslat iza rešetaka.

Nekoliko desetina ljudi u organizaciji Inicijative žena Srbije okupilo se sinoć ispred Centralnog zatvora u znak protesta zbog hapšenja radnika “Krušika”, koji je uhapšen jer je medijima dostavio podatke iz te firme koji ukazuju na povezanost oca ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića sa trgovinom oružjem.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here