Vo se vezuje za rogove a čovek za reč (nastavak sapunice o dizelu)

0
403

Bilo bi zanimljivo tačno znati koliko je poljoprivrednika poverovalo izjavi datoj u subotu da će „Vlada u četvrtak doneti odluku o subvencionisanom gorivu“. Naravno, to se nije desilo

Objavićemo ugovore sa “Fijatom” i “Etihadom”, ukinućemo RTV pretplatu, smenićemo neuspešne i nestručne direktore javnih preduzeća, uvešćemo red u korišćenje službenih vozila, objavićemo istinu o “Politici” i “Večernjim novostima”, zaustavićemo partijsko zapošljavanje; napravićemo najmanju Vladu, sa samo 15 ministara, ni Bog me ne može spojiti sa Dačićem, struja će biti jeftinija za 20%, smanjićemo zaduživanja, nova Vlada će biti sastavljena od stručnjaka, u Srbiji će se proizvoditi “srpski mercedes”, napravićemo fabriku čipova sa Emiratima, u Srbiji će se praviti delovi za Boing i Erbas, pre kraja godine imaćemo značajno povećanje plata. Danas je plata između 420 i 425 evra. One će se približiti 500 evra, neću se kandidovati za predsednika, neću se kandidovati za predsednika, po stoti put ponavljam da se neću kandidovati za predsednika …

2019-rukovanje-ilustracija
ilustracija, foto: geralt / pixabay.com


Verovatno da ima hroničara koji bi ovaj spisak značajno podebljali. Ali to sad nije proritet. Bilo bi zanimljivo tačno znati koliko je poljoprivrednika poverovalo izjavi datoj u subotu da će „Vlada u četvrtak doneti odluku o subvencionisanom gorivu“. Naravno, to se nije desilo. Pa i ako među gomilom drugih, skup činovnika koji se potpisuje kao Vlada i donese odluku da se subvencioniše gorivo, svaki seljak će se zapitati:

A kada će to biti?

Koliko će biti jeftinije gorivo (smanjene akcize)?

I do koliko hektara će biti tog, subvencionisanog goriva?

Upućeniji kažu da bi to, najranije, moglo biti na jesen.  I ministar poljoprivrede je odlično odigrao rolu. Izvanjavam se. Ne odigrao. Igra. Već dve godine. Prvo na početku godine, otprilike, kaže „Videćemo da do kraja godine bude subvencionisanog goriva“, a kada se godina približi kraju „Spremamo se da odobrimo jeftinije gorivo, ali moramo da budemo sigurni da neće biti zloupotreba“. Kada španska, turska ili meksička serija ima 500 epizoda, popularno se to zove sapunica.

Naš narod često ume da kroz umotvorine bude preoštar. Ali je poenta tada jasnija. Na nama novinarima je da podsećamo na neispunjena obećanja. Trebalo bi da imamo dva gospodara. Istinu i novinarski kodeks.

Da li ima laži u prethodno napisanom? Da li prkršen Kodeks? Koga ne mrzi nek ga pročita.

Izvor: Đorđe Simović/Poljoprivreda.info

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here