Vučić 2015: Pruga Beograd – Novi Sad gotova 2018. a sad ipak 2021. (VIDEO)

0
712

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obištao je u utorak radove na pruzi Beograd – Novi Sad i istakao je da će se uskoro deonica između ova dva grada vozom prelaziti za 25 minuta. Isto to je govorio i krajem 2015. godine na otvaranju radova na pruzi Beograd – Budimpešta, kada je obećao da će sve biti gotovo za dve i po godine. Međutim, ni skoro četiri i po godine kasnije nije se stiglo dalje od Čortanovaca.

– Ljudima u Srbiji želim da kažem još samo malo strpljenja, za godinu i pet meseci Beograd – Novi Sad brzim vozom 25 minuta. Vi ne možete za 25 minuta da izađete iz Beograda kolima, a od centra Beograda do centra Novog Sada stići ćete za 25 minuta vozom. Kada bude završena pruga do Budimpešte, moći ćemo do Beča od Beograda da stignemo za četiri sata, što je brže i bolje nego avionom – rekao je juče Vučić na obilasku radova u Čortanovcima.

Da u realnosti nije sve tako sjajno i čarobno kao u paralelnom svetu predsednika Republike i državnog vrha, svedoči i podatak da je Vučić ovako nešto obećao još pre četiri i po godine, samo što je to obećanje, (verovatno) zaboravio.

– Rehabilitovali smo 120 kilometara pruge u Srbiji. Na mnogo mesta danas možete da idete neuporedivo brže. Mašinovođa sija od zadovoljstva. Zna da mu je plata mala, ali isto tako zna da ima budućnost i za sebe i za decu. Kada zajedno sa našim kineskim partnerima i mađarskim prijateljima budemo izgradili prugu Beograd – Budimpešta, tada ćemo moći da idemo i oko 180 km/h. Do Budimpešte umesto osam sati i devet minuta stići ćemo za dva sata i 40 minuta. Sve to ćemo verujem da završimo za dve i po godine. Očekujem da tada zajedno sa premijerima Kine i Mađarske zajedno proći od Beograda do Budimpešte da pokažemo šta sve može da se uradi kada su ljudi posvećeni, kada ne kukaju, ne mole, nego rade – rekao je tadašnji premijer Aleksandar Vučić.Šta je Vučić govorio 2015., PrintscreenŠta je Vučić govorio 2015., Printscreen

U decembru 2015. godine, dakle, obećao je da će pruga Beograd- Budimpešta biti završena “za dve i po godine”, odnosno najkasnije do početka leta 2018.

U aprilu 2020, međutim, obećava da se “strpimo još malo” i da će pruga do Budimpešte biti gotova za godinu i po dana, što znači krajem 2021. godine.

Čak i ukoliko zaista bude tada gotova pruga, prvobitni najavljen rok biće probijen za “samo” tri i po godine.

Izvor: Direktno

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here