Vučić: Ako treba biću testiran, N1 da ne brine licemerno o mom zdravlju

0
351

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je svakodnevno u kontaktu sa lekarima i da kada bude postajala bilo kakva sumnja da je zaražen biće testiran na koronavirus. On je rekao da je odgovoran i sluša lekare.

Odgovarajući na pitanje novinara N1, Vučić je rekao da je smatrao da je važno da obavesti ljude da je njegov sin Danilo zaražen i da se sada nada da će dočekati da “ode na Sajam”, a posle toga kući.

Vučić je novinaru N1 poručuo da ne brine licemerno o njegovom zdravlju, kad ni ne zna da li je imao rizične kontakte ili ne.

“Razgovarao sam sa (direktorom Infektivne klinike) Goranom Stevanovićem istog sekunda kada je moj sin primljen, govorio o svim kontaktima. I ako mogu samo da vas zamolim da me pustite, a rekoh vam – reč neću reči dok, nadam se, Danilo to ne pobedi, i neću vas time zamarati, i niko u mom radu to neće primetiti ni osetiti – samo me pustite da sam brinem svoje brige. Onih koji brinu lažne brige sam iskreno sit. I nemojte da brinete za mene, molim vas, jer znam da nikad niste ni brinuli. I kažite ljudima da to nije od brige, nego od želje da politički budem izollovan kako bi korona uspela da pobedi. Korona u Srbiji nikoga neće da pobedi, čak ni mene”, poručio je Vučić.

Kazao je i da su njegovi politički protivnici početkom marta govorili kako je gotov i kako mu nikada brže ne pada popularnost od kad je korona ušla u Srbiju, što su “delom bile i naslovne strane medija” koji ih podržavaju.

“Nema problema kažite – ‘Ti nam smetaš što si živ, i u redu je’ – to razumem. Samo nemojte kontradiktorne stvari da ističete kao argumente, zato što ih nema, i nemojte lekare da pitate za mene, pitajte mene. I nemojte da govorite da vam je stalo do toga da slušate lekare, pošto lekare uopšte ne želite da čujete, nego dođete da ih pitate samo zašto je Vučić ovakav ili onakav. Dođite, pitajte mene, ja ću da vam odgovorim, mene ne možete da pobedite argumentima i činenjicama”, kazao je Vučić odgovarajući na pitanje novinara N1.

Na kasnije pitanje novinarke Dojče velea da li se video sa sinom, odgovorio je da se video sa njim, ali da je bio na bezbednoj udaljenosti.

Izvor: N1

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here