Vučić čestitao Vaskrs patrijarhu Irineju, sveštenicima, monasima i vernicima

0
234

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uputio je čestitku patrijarhu srpskom Irineju, sveštenstvu i monaštvu, kao i svim pravoslavnim vernicima koji Vaskrs slave po Julijanskom kalendaru, sa željom da ovaj najveći hrišćanski praznik proslave u nadi i smirenju.

Vučić u čestitki kaže da iako porodice praznik slave razdvojene, a da „mnogi samuju i sa strepnjom očekuju svaki novi dan“, Vaskrs svima nama daje i snagu i nadu da u čvrstoj i nepokolebljivoj veri proslavimo život u svoj njegovoj punoći“.

„U vremenu velike pošasti koja je zahvatila ceo svet i na iskušenje stavila ljude svih vera i nacija, mi proslavljamo naš veliki praznik sa nadom da će naše molitve za zdravlje, mir, blagostanje i opšte dobro celog čovečanstva naći svoj put i da će biti uslišene“, piše u čestitki.

Predsednik Srbije je izrazio želju da svi koji slave praznik dočekaju „sa nadom, proslavljajući život koji upravo na Vaskrs dobija svoje puno značenje i smisao“.

„Vaskršnji praznik nas i sada, možda više nego ikada, podseća na blagodet praštanja, medjusobnog razumevanja i podrške, na duh zajedništva i nesebičnog davanja, kako bismo složno pobedili ovu veliku nevolju koja nas je sve snašla. Uz najbolje želje svima za dobro zdravlje, mir, spokoj i zajedništvo, upućujem vam najradosniji pozdrav ‘Hristos vaskrse’!“, navodi se u čestitki.

Izvor: Danas

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here