Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je danas da se moramo pripremiti za ono što dolazi, za politički dijalog o Kosovu, drugi talas korona virusa na jesen…

On je istakao da mu je u ovom trenutku prva briga pomoć građanima pogođenim poplavama.

Vučić je, na kraju posete Moskvi, upitan kada se može očekivati formiranje vlade, pošto RIK treba da objavi konačne rezultate izbora, kazao da svi organi rade svoj posao.

Za mene je važno da u najkraćem roku pomognemo ljudima pogođenim poplavama, kao što je to slučaj u Kosjeriću, Ljuboviji i drugim mestima”, objasnio je on.

Vučić je ukazao da je važno da se država pripremi za jesen za mogući novi talas korona virusa.

“Imamo značajan broj zaraženih sada, ali je virus manje opasan. Prave muke nas očekuju tada. Time treba da se bavimo”, podvukao je on.

Rekao je da je važno posvetiti se i drugim ključnim pitanjima, kao što je jačanje ekonomije, što je, kaže, na agendi posle predstojećih poseta.

“PRIČAO SAM SA MAKRONOM, ALI…”

Vučić nije ni potvrdio, niti demantovao informaciju da bi 17. jula mogao da bude održan sastanak u Parizu u vezi Kosova, ali očekuje skori nastavak političkog dijaloga u Briselu.

Upitan da prokomentariše informaciju iz prištinskih medija da će Emanunel Makron organizovati 17. jula samit Beogad – Priština i upitan da li je dobio poziv, Vučić je rekao:

“Pričao sam sa Markonom, ali ja ne volim da punim novinske stupce tvarima koje nisam dogovorio sa ljudima sa kojma sam razgovarao”.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here