Vučić: Kazna za SVE koji su prekršili policijski čas

0
483

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić kaže da veruje da će nadležni organi kazniti apsolutne sve koji su prekršili policijski čas prethodnih dana.

Prethodnih dana imali smo prilike da vidimo mnogo prekršilaca mera uvedenih tokom vanrednog stanja u Srbiji zbog epidemije korona virusa, a pre svega nepoštovanja policijskog časa.

Bilo je protesta građana na Dorćolu, koji su izrazili nezadovoljstvo građevinskim radovima, potom su se predstavnici opozicije okupili ispred Skupštine Srbije tačno u vreme kada je počinjao policijski čas (u 18h), ali i grupu penzionera, koja je, istina, imala pravo da se šeta, ali su mnogi od njih bili dalje od 600 metara od mesta prebivališta, koliko im je dozvoljeno.

Takođe, bilo je i mnogo onih koji su prethodnih večeri palili baklje sa raznih zgrada u Beogradu, Novom Sadu i Nišu i izazivali revolt građana, koji su im sa svojih balkona svašta dobacivali, a mnogi su primetili da se ti koji su palili baklje kreću u vreme zabrane kretanja.

Upitan danas o tome, predsednik Srbije Aleksandar Vučić je poručio da je uveren da će nadležni organi kazniti sve koji su prekršili policijski čas, a na raspolaganju su im novčane kazne od 50.000 do 150.000 dinara.

Neki vide samo one koji im se ne sviđaju da li su prekršili policijski čas, pa o tome govore, a zaboravljaju da smo imali napade i prebijanje radnika na Dorćolu, pa su se hvalili time, a onda su našli izvinjavajući razlog za sva svoja nedelja. Siguran sam da će nadležni organi preduzeti sve mere, i da će sve prekšrioce da će ih kazniti, bez obzira na to koga politički podržavaju. Zato što ovo ne radimo iz hira i da bismo uradili nešto protiv građana, već da bismo zaštitili njihove živote”, rekao je Vučić.

Osvrnuo se i na protest opozicionih lidera, ocenjujući da “niko ne razume kakvo je to svrhu imalo, osim da smo uspeli da poništimo podršku lekarima i našim zdravstvenim radnicima, a tako i da uništimo i taj sat da se penzioneri slobodno šetaju“.

Inače obilazeći jedinice Vojske Srbije, Vučić je danas na poklon dobio i deo američkog aviona koji je srušen 27. marta 1999. godine tokom NATO bombardovanja.

Izvor: Mondo

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here