Vučić: Migranti upadaju u kuće u Šidu, kradu… zato sam poslao vojsku!

0
431

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je poslao pripadnike Vojske Srbije u Šid kako bi držali situaciju pod kontrolom zbog sve češčih neovlašćenih upada migranata na privatne posede građana.

“Ne mogu da kažem da se dešava izvršenje najstrašnijih krivičnih dela, ali se dešavaju neovlašćeni upadi na posede, krađe…”, istakao je Vučić.

Predsednik je za TV Prva kazao da je postupio u skladu s procenama naših organa bezbednosti s teritorije opštine Šid.

On je rekao da će vojna policija koja u širem smislu spada u korpus specijalnih jedinica zauzeti tri punkta – Adaševce, Šid, Principovac.

Vučić je rekao da migrantima ne može da se zabrani kretanje, dodao je da situacija nije dramatična, ali da ima onih koji su gladni i upadaju po kućama, štalama…

“To moramo da sprečimo”, istakao je Vučić.

Vučić je naredio jutros angažovanje vojske, radi zaštite bezbednosti i imovine lokalnog stanovništva od migranata.

U Šidu je i ranije bilo problema sa migrantima, pa su bile pojačane policijske snage

U pojedinim mestima u Srbiji, poput Deliblata, tokom vanrednog stanja, održan je protest zbog namere da se tu naseli grupa migranata.

Tražiocima azila i migrantima koji su smešteni u centre za azil i prihvatne centre u Srbiji od 14. maja je ponovo omogućeno kretanje.

Prethodno je na snazi bila naredba kojom je bilo privremeno ograničeno kretanje migrantima i onima koji traže azil, a kako bi se sprečio ulazak korona virusa u centre gde su smešteni.

Izvor: Mondo

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here