Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je večeras da je moguće da će biti zabranjen ulazak u zemlju ljudima koji dolaze sa severa Italije, delova Švajcarske, Južne Koreje, Kine i Irana.

On je u emisiji “Na kraju dana sa Đukom” televizije KCN, rekao da je prvozaraženi u Srbiji pre Budimpešte boravio u Italiji.

Kazao je da nema razloga za paniku zbog korona virusa ali ima za opez i ozbiljnost, navodeći da se može očekivati i da se zabrani ulaz u Srbiju iz nekih zemalja na kratko, pre svega sa njihovih ugroženih područja, kao što je sever Italije.

“Lekari su fantastično uradili svoj posao u Srbij, može se ipak očekivati da broj obolelih raste”, dodao je.

Vučić je rekao da je na državi da pokaže ozbiljnosti i da se virus tretira na ozbiljan način, da su kapaciteti pripremljeni i da je medicinsko osoblje “već umorno”.

On je pozvao starije stanovništvo na oprez, a sve građane da poštuju preporučene mere epidemiologa i infektologa.

Vučić je rekao da je dobio informacije da ako neko napravi vakcinu – “to će biti Kina”.

On je dodao da po pitanju koronavirusa vidi razloga za brigu zbog toga što se dešava u Evropi i svetu i zbog toga kakav je “stravičan udar preživela Kina”, a upitan o tome koliku će ekonomsku štetu virus napraviti, Vučić je kazao da se šteta “meri trilionima dolara ili evra”.

Vučić je rekao da se po pitanju reakcije na virus nikome ne može ugoditi, jer će on jednima biti kriv što nije “ugasio život u gradovima” i što nisu zabranjene utakmice i što se ide u bioskop i pozorište, dok bi se drugi pitali čemu te mere, ako bi bile uvedene.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here