„Vučić pokušavao da ubedi SPC da odustane od stava o Kosmetu“

0
194

Politički analitičar Cvijetin Milivojević izjavio je, povodom prisustva predsednika Vučića na Saboru SPC, da misli da bi bilo primerenije da se predsednik pojavio u Skupštini. „Osim ako cilj predsednika nije da pokuša da ubedi deo članova Sabora SPC, odnosno deo vladika, da eventualno odustanu od onoga što je više nego jasan stav Crkve“, kaže on.

Milivojević misli da je bilo mnogo primerenije da se predsednik danas, na primer, pojavio u Skupštini Srbije.

„Jer, ako je uzeo sebi za pravo da razgovara, odnosno da njegovi pregovori krenu putem koji nije faktički definisan Ustavom Srbije, a kao što znate, tamo piše da je Kosovo autonomna pokrajina u okviru Srbije, onda je logično da o tome obavesti narodne predstavnike, dakle zakonodavnu vlast“, kaže Milivojević.

Kako kaže Milivojević, na kraju krajeva, „on to njima i duguje“.

„Jer, kao što znate, tema Kosova je na dnevnom redu bila samo jednom otkako je koalicija SNS i SPS na vlasti, dakle bila je neposredno nakon Briselskog sporazuma, i to onog prvog, dakle pre punih šest godina“, kaže on.

Ističe da danas zaista ne vidi svrhu.

„Osim ako cilj predsednika nije da pokuša da ubedi deo članova Sabora SPC, odnosno deo vladika, da eventualno odustanu od onoga što je više nego jasan stav Crkve, dakle da celo Kosovo ne mora da bude deo Srbije ili da Kosovo može da bude nezavisno, ili da ono što bi rekao Vučić u svom neviđenom planu da se Srbi i Albanci negde, nekako i ne znam kako razgraničavaju“, kaže Milivojević.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here