Vučić: SNS izlazi sa mladim i neukaljanim ljudima, očekujemo apsolutnu većinu

0
243

Srpska napredna stranka izaći će na predstojeće parlamentarne, pokrajinske i lokalne izbore sa više novih mladih i neukaljanih lica, izjavio je predsednik Srbije i Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić. Kazao je da je cilj naprednjaka da na predstojećim parlamentarnim izborima “osvoje apsolutnu većinu” od 126 poslaničkih mandata, odnosno oko 46 odsto glasova.

On je novinarima posle sednice Predsedništva stranke rekao da će na izbornoj listi za republičke poslanike biti 20 posto mladih i neukaljanih i da takve ljude žele i na listama na lokalu i pokrajini. Vučić je kazao da prljava kampanja koja se vodi protiv funkcionera SNS ostavlja trag za sobom i da je zato potrebno da uvode “mladu krv”, koja može da novim tempom vodi u dobrom smeru i da dobre rezultate.

“Naši ciljevi su jasni i nedvosmisleni. Mi ćemo izaći najverovatnije krajem marta na izbore, to su redovni parlamentarni, pokrajinski i lokalni izbori sa ciljem da pokušamo da uverimo narod da smo radili marljivo, teško i naporno i odgovorno i da smo donosili ispravne i dobre odluke”, rekao je Vučić.

On je napomenuo da je Srbija čak i na Duing biznis listi Srbija jedina u Jugoistočnoj Evropi koja je napredovala i da je rezultat dobrog rada to što Srbija u novembru značajno prelazi BiH po prosečnim primanjima, a sustiže i Crnu Goru.

“Sve to smo uspeli zahvaljujući ogromnoj volji naših građana koji su razumeli teške reforme”, rekao je Vučić.

Rekao je da ne želi da govori o koalicionim partnerima već pre svega o sebi jer sebe žele da menjaju. On je dodao da funkcioneri moraju svaki dan da razgovaraju sa građanima i slušaju šta im oni govore i misle.

Vučić je kazao da je na sednici Predsedništva analizirali situaciju na Kosovu i čemu je sve Srbija izložena po pitanju očuvanja slobode i vojne neutralnosti.

Vučić je rekao i da članovi Predsedništva SNS-a žele da Skupština stranke bude održana posle izbora.

“Nisam novembar pomenuo ikada, to je neko pogrešno preneo (…) Da vam ja kažem, znam ja šta je N1 želeo da čuje, kada ću ja da budem smenjen unutar SNS-a, kao predsednik SNS-a. Uskoro, ali ne brinite i posle toga i ovi koji me naslede bez problema će pobeđivati ove što su opljačkali Srbiju”, rekao je Vučić.

Vučić o Bastaću: Takvog kriminalca majka teško rađa

Vučić je izjavio da će Srbija čuvati mir i stabilnost, ali će imati snažnu vojsku kao i da Srbija neće bit lak plen. 

“Naše oružje i oruđe je defanzivno”, rekao je Vučić. 

On je rekao da su neki pre dva dana govorili o tome da Srbija kupuje “stare kante”, a danas pričaju da se Srbiji preti sankcijma, jer se kupuje sofisticirano oružje iz Rusije. On je istakao da Srbija pametno kupuje oružje. 

Govoreći o sastanku sa specijalnim izaslanikom SAD Metju Palmerom on je kazao da u Srbiji mogu biti ponosni “zbog jedne sitnice”, zato što je govorio stvari koje niko od bivših srpskih zvaničnika nije govorio predstavnicima SAD. 

On je kazao i da razgovor sa Palmerom nije bilo lak ni za njega ni za Palmera. 

Govoreći o predsedniku opštine Stari grad Marku Bastaću i umešanosti u korupciju i mučenje Vučić je rekao da je Bastać uzimao pare i za prodaju kokica u centru grada. 

“Takvog kriminalca majka teško rađa”, kazao je on i dodao da Bastać uzimao novac za gerontodomaćice i dečije predstave. 

“Šta bi bilo kada bi to radio neko iz SNS”, upitao je Vučić i dodao da očekuje od policije i tužilaštva da rade svoj posao

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here