Vučić: Ukinućemo vanredno stanje kada počne da pada broj obolelih na respiratorima

0
305

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će vanredno stanje uvedeno u borbi protiv korona virusa biti ukinuto kada počne da pada broj teško obolelih na respiratorima, a raste broj zbrinutih u privremenim bolnicama, odnosno sa lakom kliničkom slikom.

„Epidemiolog Predrag Kon je rekao da je to dve nedelje od trenutka kada broj zaraženih bude na određenom nivou. Ja neću biti taj koji će donositi arbitrarne odluke, niti premijerka Ana Brnbaić ili Vlada Srbije već struka“, kazao je Vučić za TV Prva.

Vučić je ponovio da se nada da će do ukidanja vanrednog stanja doći krajem aprila ili najkasnije u maju.

„Ne smemo da zakasnimo. Kao što nismo smeli da zakasnimo sa uvođenjem teških mera, tako ne smemo da zakasnimo u otvaranju jer ekonomska trka počinje“, dodao je Vučić.

Naveo je da je optimista i da će Srbija stanje u vezi sa korona virusom moći da drži pod kontrolom ako građani budu disciplinovani i odgovorni.

„Najteže će biti sa otvaranjem škola. Pitanje je kada će ta odluka može da se donese, tu smo saglasni. Ali se nadamo kratkom vremenskog periodu možemo da krenemo sa značajnim otvaranjem fabrika i ugostiteljskih i turističkih objekata gde nema velikih okupljanja“, rekao je Vučić.

Izvor: Danas

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here