VUČIĆ ZAPADU: Neću priznati Kosovo, možete samo da me ubijete!

0
201

Dok sam ja predsednik, neću da priznam Kosovo u ovim granicama, izjavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić za RTS.

Vučić je u emisiji „Upitnik“ naglasio da je situacija sa Kosovom „izuzetno teška“, i da „stvari treba da pojednostavimo i ne obmanjujemo više naš narod“.

On je ponovio da nije imao podršku javnosti u potrazi za rešenjem, ali nije konkretno objasnio kakvo je rešenje nudio.

„Ne mogu da ponudim javno nešto što nisam uspeo da dogovorim ni s suprotnim taborom, ni sa međunarodnom zajednicom“, odgovorio je Vučić na pitanje kakvo tačno rešenje je nudio, kome i pred kim.

On je rekao da je ideja bila „o uspostavljanu granice koja bi bila pravedna i parvična“, ali da za to nije imao podršku javnosti.

„Pojma nemam o čemu ćemo pričati“, rekao je Vučić o sastanku u Parizu početkom jula i dodao da će na taj sastanak ići sa stavom da je Srbija međunarodno priznata zemlja i da ne priznaje Kosovo.

Vučić je rekao da se dešava zamrznuti konflikt, da je to najgore stanje za Srbiju, da je on pokušao da uradi „nešto što je bilo najteže“ i da u tome nije uspeo.

Vučić je rekao da još uvek razmišlja o kontramerama kosovskim taksama, da nije lako donositi takve odluke i da će sledeće nedelje imati sastanak sa predstavnicima Srba sa Kosova.

„Srbija nema pravo i ne može da odustane od evrointegracija, put u Evropu je put u društvo kojem želimo da pripadamo“, rekao je Vučić i dodao da je stvar EU da li hoće da prime Srbiju ili ne.

On je kazao da se nada da će uskoro biti objavljena imena ubica Olivera Ivanovića i da se traži još dokaznog materijala.

„Ja sam bio jedini koji je Oliveru pomagao i privatno i kao predsednik države“, rekao je Vučić.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here