Vučićevićeve lažne vesti i širenje panike

0
245

Nije se urednik “najprodavanijih i najčitanijih” novina u Srbiji – Informera, Dragan J. Vučićević, proslavio pisanjem istine, o čemu svedoče mnogi sudski postupci, ali i istraživanje pravih novinara. Međutim, širenje neistine u doba pandemije koronavirusa može izazvati paniku, pogotovo ako se lažne vesti odnose na pojedince, ma ko ti pojedinci bili. Ovoga puta, kao i svakog prethodnog, na udaru urednika Informera našli su se predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas i lider Dveri Boško Obradović.

– Đubrad, ološ i najgori ljudski talog na čelu sa tajkunom Draganom Đilasom i ludakom Boškom Obradovićem pokušavaju da politički profitiraju na epidemiji! Izmišljaju, lažu i mrze. Oni bi žarko želeli da se u Srbiji desi Italija, da imamo bar 1.000 mrtvih. Teško njima sa njima samima – napisao je Dragan J. Vučićević na Tviteru.

Sa jedne strane, kada se ovako nešto napiše, potrebno je da se ovakva tvrdnja podupre dokazima. Kako i na koji način bilo ko u Srbiji može da poželi da “nam se dogodi Italija”. U svakoj normalnoj zemlji u roku od nekoliko sekundi, neko bi za ovakvu tvrdnju momentalno bio priveden na informativni razgovor. Ukoliko su tvrdnje tačne, iste sekunde se kreće u akciju hapšenja onih koji ovako nešto planiraju ili žele. Ukoliko tvrdnje nisu tačne, iza rešetaka ide onaj ko tvrdi i širi paniku. Jer, kako je i sam Vučićević napisao: “Širenje lažnih vesti i izazivanje panike je ozbiljno krivično delo u uslovima vanrednog stanja”. 

Da institucije u ovoj zemlji rade, Dragan J. Vučićević bi samo na osnovu naslova, koji su u početku, u skladu sa politikom države, izlazili u Informeru, završio u zatvoru. Međutim, kad se vlast sprdala sa koronavirusom, zašto ne bi mogao i urednik glavnog glasila predsednika države Aleksandra Vučića.

Dok je Vučiću virus bio “najsmešniji u istoriji”, bio je i Draganu J. Vučićeviću.

Međutim, kada je Savez za Srbiju i upravo Dragan Đilas ukazivao na sve što se dešava po svetu u vezi sa koronavirusom, te da bi bilo pametno na vreme zabraniti javna okupljanja i preduzeti preventivne mere, glasilo Srpske napredne stranke na čijem čelu je Dragan J. Vučićević je ovakvu ideju nazvao “BOLESNI PLAN SZS”.

– Đilasovi mediji već traže da se zbog virusa zabrane javna okupljanja i otkaže kampanja! – pisalo je na naslovnoj strani ovog renomiranog medija.

Kada su shvatili da su smejanjem oko virusa izgubili možda presudnih deset dana u suzbijanju pandemije, onda su političari počeli da krive “neodgovorne građane”, a urednik Informera, naravno, Dragana Đilasa i Boška Obradovića.

Ukoliko je istina da Đilas i Obradović “žele Italiju u Srbiji” i to se dokaže, momentalno ih hapsiti. Ukoliko se tvrdnja ispostavi lažnom… Pa… Srbija je ovo. Onda ništa.POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here