Vulin: Bude li neko digao ruku na vojnika ili lekara, odgovorićemo silom

0
359

Koristićemo sva svoja ovlašćenja bude li neko digao ruku na vojnika, na lekara, na medicinsku sestru, na bilo koje službeno lice, bude li bilo ko silom želeo da nametne neki svoj stav, poručio je danas ministar odbrane Aleksandar Vulin.

Kako je rekao, na to će se odgovoriti silom. 

Vulin je u uključenju za TV Prva dodao da svi moraju da budu odgovorni i da razumeju da vojska nije suprotstavljena strana ljudima u karantinu, šta više, tu je da im pomogne, obezbedi lekove, hranu, psihološko savetovanje… 

“Ali, nemoj da je neko pomislio da je jači od države i sistema i da može da ugrozi bilo koga drugog”, rekao je Vulin. 

On je dodao da je najteže raditi sa ljudima koji misle da su iznad sistema, koji misle da su pametniji od svih ostalih, oni koji “znaju” da su zdravi i da njih nema ko šta da zadržava i da svi rade protiv njih. 

Pomenuo je primer u Kragujevcu gde je, kaže, čovek koji je bio u izolaciji pokušao da izađe na silu, strgnuo maske sa dva medicinska tehničara, napao vojnog policajca i možda zarazio svu trojicu.

 “Naravno, savladan je uz primenu sile po zakonu, ali je neshvatljivo da imate takve ljude”, rekao je Vulin. 

Bilo je, kaže, i situacija gde su neki uspaničeni i bahati pojedinci pokušali da upadnu u bolnicu preko reda, zahtevajući da im se uradi testiranje iako nemaju nijedan simptom, kao i slučajeva da se sa nepoštovanjem odnose prema lekarima i medicinskom osoblju. 

Vulin je kazao i da su svi migranti u migrantskim centrima i poručio građanima da pozovu policiju ukoliko ih vide na ulici, kako bi, kaže, bili smešteni u te centre. 

“Nismo imali primer da je neko od njih zaražen. Oni su već bili tu, nisu dolazili spolja. Veoma vodimo računa o tome, blokiramo sve prilaze, ne dozvoljavamo da izlaze iz prihvatnih centara”, rekao je Vulin.

Autor: Tanjug Izvor: 021.rs

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here