Vulin: Muškarac u izolaciji napao vojnika, morala da bude primenjena sila!

0
228

Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je da su po naredbi vrhovnog komandanta Vojske Srbije i predsednika Aleksandra Vučića, pojačane mere Vojske u Valjevu, jednom od žarišta koronavirusa.

On je dodao da je u Kragujevcu jedan muškarac napao vojnika, pa je morala da bude primenjena sila.

Ukazao je da Vojska Srbije obavlja ogroman posao u vreme epidemije i dodao da je na prvom mestu obezbeđenje i organizacija života u prostorima određenim za izolaciju.

Prema njegovim rečima, jedan muškarac kom je u Kragujevcu određena izolacija napao je vojnika.

“On je pokušao da pobegne iz izolacije koja mu je određena, strgnuo je masku dvojici medicinskih tehničara, a možda i zarazio našeg vojnika”, rekao je Vulin za RTS.

Istakao je da je vojna policija reagovala u skladu sa zakonom, te je, kaže, muškarac vezan i savladan.

“Je l’ moguće da ste tako neodgovorni? Napadneš zdravstvenog radnika koji je tu da spase život, sram te bilo. Naravno da je savladan, sud će odlučivati o kazni. Ali izvinite, u vanrednom stanju napadneš vojnika, pa šta očekuješ”, upitao je Vulin.

Kada je reč o Sajmu, gde je vojska pripremila 3.000 kreveta za zaražene sa najblažim simptomima, Vulin je objasnio da će pored kreveta biti postavljene kasete za odlaganje stvari.

Postojaće, dodaje, paravani za privatnost, prostor u kom će moći da se gleda televizija.

“Javljaju se preduzeća koje hoće da pomognu – da doniraju punjače, televizore. Biće to pristojan prostor, ali nijedan prostor za izolaciju nije hotel. Mi ćemo učiniti sve da bude pristojno, tu ćemo da se lečimo, a ne da uživamo”, napominje ministar odbrane.

Dodaje i da je i Vojna gimnazija adaptirana za prijem ljudi koji trebada budu u samoizolaciji.

U ovom trenutku raspolaženo sa ukupno oko 1.000 postelja, kaže Vulin.

“Dobro je u našem sistemu što smo fleksibilni, brzo prepoznamo potrebu i zadovoljavamo tu potrebu. Kineski lekari zadovoljni načinom na koji radimo, brzinom, posebno su zadovoljni Sajmom. Srbija se prilagođava iz dana u dan, menja odluke kad treba”, napominje ministar odbrane.

Izvor: Mondo

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here