Za Vučićevih 100 evra: Slamarica, toalet papir, kafana i šoping u Milanu

0
323

Nismo još stigli da potrošimo ni onih Dinkićevih 1.000 evra, a već nam stiže i 100 Vučićevih. Kuda s tolikim parama od države?!

Vest da će svi punoletni građani Srbije, u okviru mera za oporavak ekonomije posle koronavirusa, dobiti direktnu pomoć od 100 evra, javnost je dočekala raznoliko. Jednima će ovaj “poklon” dobro doći da malo zakrpe crne rupe u kućnom budžetu, dok se drugi i nisu preterano obradovali. Naprotiv.

Sproveli smo anketu ovim povodom i napipali standardno crnohumoran puls nacije. Ovo su samo neki od odgovora, a ostale možete pogledati na Fejsbuku.

– Ne vidim kako ih to on poklanja. To je novac iz budžeta koji su zaradili građani. Naša je nesreća što on odlučuje šta se dešava sa tim novcem i celim državnim budžetom.

– Za sve pare kupiti maske, rukavice, alkohol (valjda će ih biti posle vanrednog), treba se spremiti za jesen i zimu…

– Da nađem negde još toliko i samo malo će mi zafaliti da preregistrujem lovačku pušku.

– Pa… Ako se zaključci razuma podudaraju sa opažanjima, znači da pretpostavke odražavaju realnost. Prevedeno na jezik činjenica, znači da ću kupiti prezervative sa njegovim imenom. P.S. pasivno-letargični ih obožavaju.

– Dodao još 200 i kupiJo bih shimanove mašinice za pecanje ili čak možda i novi šaranski set. Što da ne, neka ostane uspomena od našeg preCednika. A, za glas, naravno glasao bih za svoj rad i svoj frižider.

– Odreko bi se za fond za njegovo lečenje.

– Kafana… Muzikanti… Ona najskuplja “Pada vlada” za sve novce….

– Ima da ih uramim ako preživimo ovu koronu.

– Pre bih sebi ruke odsekao nego da mi on nešto pokloni.

– Kupio bih polovnu “škodu”.

– Mašinu za šišanje.

– Nemo’ da ste naivni, tih 100 evra videćete u limburgu mesecu, nego vi tražite ko ovi u Farmi i Pinku jedan dan karantina da vas plate ko njih na Pinku.

– Za šoping u Milanu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here