Zabrana kretanja u Srbiji od sutra od 17 do 5 časova

0
462

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da će večeras predložiti Vladi Srbije nove, teške i drastične mere, među kojima je to da će od sutra policijski čas, odnosno zabrana kretanja za građane trajati od 17 do 5 časova.

On je rekao da ako građani ne budu poštovali mere u cilju sprečavanja širenja korona virusa da će dodatno biti produžena zabrana kretanja – od 13 časova, možda čak i 24 sata.

„Očigledno da ne možemo da budemo dovoljno disciplinovani“, naglasio je Vučić koji se večeras obratio na konferenciji za medije prvi put sa zaštitnom maskom oko vrata.

Predsednik je podsetio da sutra od 4 do 7 ujutru radi 928 radnji za penzionere i da će morati svi da drže dva metra razmaka, kao i da će svi dobiti maske pri ulazu. On je ponovo zamolio da niko ne izlazi i odlazi u prodavnice ukoliko ima sve kod kuće i podsetio da u prodavnicama ima sve što je potrebno.

„Da ne bismo došlo do italijanskog scenarija, molim sve ljude da budu disciplinovani. Ne hrlite u prodavnice da budete zaraženi ili da nekog zarazite, u prodavnicama ima mnogo više svega nego u mnogim drugim zemljama“ naglasio je Vučić.

U ovom trenutku, kako je dodao, počinjemo da radimo na proizvodnji za maske, kupujemo sredstva i sve ostalo što je potrebno da bi se one proizvodile u Srbiji. Takođe, počinje i proizvodnja kvasca i 70-procentnog alkohola.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here