Zanatlije i mali preduzetnici u Petrovcu od sutra u svojim radnjama

0
510

Vlasnici zanatskih radnji i pojedini preduzetnici, koji su inače najviše pogođeni krizom izazvanom pandemijom kora virusa, od sutra će postepeno moći da se vraćaju na svoja radna mesta i u Petrovcu.

Takođe od sutra je dozvoljen rad poslodavcima iz oblasti pružanja usluga, kao što su auto-mehaničarske i vulkanizerske radnje, obućari, krojači, hemijska čišćenja, škola za obuku vozača kao i poslodavcima iz oblasti trgovine na malo – knjižare, trgovci motornim vozilima, biciklima, nautikom, tehničkom robom, građevinskim materijalom…

Vlada Srbije poziva i poslodavce u oblasti građevinarstva da nastave rad u punom kapacitetu radom od sutra, 21. aprila. Poslodavci su u obavezi da radnicima obezbede zaštitna sredstva (maske, rukavice i dezinfekcione rastvore), rad se mora obavljati uz poštovanje socijalne distance i dužni su da izrade poseban plan mera rada tokom vanrednog stanja, dok su zaposleni u obavezi da to poštuju.

I dalje ostaju zatvoreni objekti u kojima se okuplja veliki broj ljudi, kao što tržni centri, restorani i kafići, ali i objekti u kojima se obavljaju delatnosti koje zahtevaju blizak fizički kontakt frizerski i kozmetički saloni, teretane. Kako je ranije najavila dr Darija Kisić Tepavčević, otvaranje ovakvih objekata obavljaće se postepeno u narednom periodu.

Podsetimo, policijski čas od utorka počinje u 18 časova, a građani stariji od 65 godina moći će da izlaze u šetnju utorkom, petkom i nedeljom u terminu od 18 do 1 čas iza ponoći, u trajanju od pola sata, a najviše šest stotina metara od mesta stanovanja.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here