ZARAŽENA još dva savetnika ministra, smešteni u bolnicu na Sajmu!

0
254

Još dva savetnika ministra prosvete Mladena Šarčevića zaražena su virusom COVID-19, javljaju mediji.

Obojica su smeštena u Dnevnu bolnicu na Beogradskom sajmu i imaju lakšu kliničku sliku.

Kako za “Blic” kaže ministar Šarčević, dvojica savetnika zaraženi su van ministarstva.

“Jednom od njih je virus prenet kod zubara, dok je drugom prenela supruga. Oni koji su bili u kontaktu sa njima su u izolaciji. Na Sajmu su, imaju lakšu kliničku sliku i dobro se drže. Čak i rade odatle, ne odustaju”, kaže Šarčević.

Šarčević napominje i da su svi koji su radili u Školskom centru, koji su snimali nastavu na daljinu, testirani na COVID-19.

“To smo uradili iako niko od nih nema simpome, ali smo se odlučili na taj korak kako bismo bili sigurni da je sve u redu” napominje Šarčević.

COVID-19 registrovan je kod još trojice savetnika u ovom ministarstvu – Aleksandra Pajića, Miloša Blagojevića i Radovana Živkovića.

Šarčević je ranije objasnio da Pajić, koji inače živi u Šapcu, smešten u KBC „Dr Dragiša Mišović“ i da je stabilno, iako ima težu kliničku sliku, dok su Blagojević i Živković sa lakšim simptomima.

“Njih trojica su 26. marta imala zajednički radni sastanak i verovatno su bili nesmotreni i nisu držali distancu. Analizirali smo celokupnu situaciju, sve njihove kontakte i utvrdili da niko od zaposlenih u Ministarstvu nije nakon toga sa njima bio u komunikaciji. Sva trojica se posle pomentug sastanka nisu pojavljivala u Ministarstvu. Oni su sada dobro”, istakao je Šarčević.

Izvor: Mondo

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here