Zbog majice “Za dom spremni” Milanović napustio Okučane

0
342

Predsednik Hrvatske Zoran Milanović danas je stigao u Okučane na obeležavanje godišnjice Bljeska, a onda ih i pre ceremnonije napustio. Naime, dogodio se incident. Zbog jednog čoveka, koji se pojavio sa majicom na kojoj je bio natpis “Za dom spremni”, Milanović je demonstrativno otišao i rekao da ne želi u tome da učestvuje.

Milanović je odlučio da napusti obeležavanje čim je ugledao muškarca sa majicom na kojoj je bio ustaški natpis.

“Jedan učesnik se skinuo u odeću sa znakom ‘Za dom spremni’ i ja u tome ne želim da učestvujem. To je namerna provokacija, smatram to gaženjem žrtava i sećanja na ovaj događaj. Ubuduće gde god bude ovakva situacija, ja u tome neću učestvovati. Premijera i predsednika sabora razumem, oni moraju”, rekao je Milanović, a prenosi N1.

Zajedničkim vencem i paljenjem sveća kod spomen-obeležja “Kristalna kocka vedrine” predsednik Republike Zoran Milanović, predsednik sabora Gordan Jandroković i premijer Andrej Plenković, prema programu trebalo je da odaju počast poginulima u operaciji Bljesak.

Foto: EPA-EFE/DANIEL NOVOTNY

Akcijom je nakon četiri godine okupacije oslobođena zapadna Slavonija i uspostavljen je nadzor nad autoputem Zagreb-Lipovac i železničkom prugom prema istočnoj Slavoniji.

U Okučanima su još načelnik Glavnog štaba Oružanih snaga, admiral Robert Hranj, savetnik za veterane Domovinskog rata, penzionisani general Marijan Mareković, potpredsednik vlade i ministar odbrane Damir Krstičević, potpredsednik vlade i ministar unutrašnjih poslova Davor Božinović i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved.

Ovogodišnje obeležavanje operacije ‘Bljesak’ planirano je u skladu sa aktuelnom situacijom vezanom za epidemiju koronavirusa i uz poštovanje preporučenih mera Nacionalnog štaba civilne zaštite.

Izvor: Nova.rs

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here