Žreb za Svetsko prvenstvo: Srbija u grupi sa Italijom

0
127

Reprezentacija Srbije zagrevaće se u mečevima protiv Angole i Filipina i uz to igrati protiv Italije. Potom sledi ukrštanje sa grupom u kojoj su Španija i Portoriko. Amerikanci mogući rival tek u završnici.

Posle iscrpljujućih kvalifikacija, vreme je da se posvetimo isključivo “onom glavnom”, a to je FIBA Svetsko prvenstvo u Kini (31. avgust – 15. septembar).

Žreb u Šenženu počeo i doneo je osam grupa prve faze Svetskog prvenstva!

Reprezentacija Srbije takmičiće se u Grupi D, u gradu Fošanu, gde će joj rivali biti Angola, Filipini i Italija. U drugoj fazi, po dve ekipe iz svih osam grupa formiraće nove grupe, a “orlovi” će ukrštati sa Španijom, Portorikom, Iranom ili Jordanom.

Ovo su grupe Mundobasketa u Kini: 

Grupa A (Peking): Obala Slonovače, Poljska, Venecuela, Kina.
Grupa B (Vuhan): Rusija, Argentina, Koreja, Nigerija.
Grupa C (Guangdžou): Španija, Iran, Portoriko, Jordan.
Grupa D (Fošan): Angola, Filipini, Italija, Srbija.
Grupa E (Šangaj): Turska, Češka, SAD.
Grupa F (Nanđing): Grčka, Novi Zeland, Brazil, Crna Gora.
Grupa G (Šenžen): Dominikanska Republika, Francuska, Nemačka, Tunis.
Grupa H (Donguan): Kanada, Senegal, Litvanija, Australija.


Nije “sportski” ići previše unapred, ali žreb služi i za to, pa bi trebalo reći da će potencijalni rivali našeg tima u četvrtfinalu biti timovi iz Grupa A i B, u kojima nema glavnog favorita – reprezentacije SAD.

Objektivno gledano, osvajanje prvog mesta u obe uvodne faze učinilo bi da “orlovi” izbegnu duel sa Amerikancima sve do finala

Naravno, tu bi trebalo uzeti u obzir da je u delu “kostura” naše reprezentacije i Španija, pa se već sada taj međusobni meč druge faze nameće kao izuzetno važan za oba tima. U najdaljoj računici, poraženi iz tog evropskog derbija “išao” bi u polufinalu upravo na SAD, pod uslovom da preskoči najuspešniju ekipu iz prve drve grupe (“A” i “B”).

Izvor: Mondo

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here