Zvanični podaci: Za sada tri osobe zaražene korona virusom u Braničevskom okrugu

0
1661

U Braničevskom okrugu kod tri osobe je potvrđen korona virus, dok je pod nadzorom na teritoriji okruga 1400 ljudi, potvrdila je za Boom 93 Ana Jovanović, direktorka Zavoda za javno zdravlje Požarevac.

Kako je objasnila, u Braničevskom okrugu je testirano 13 osoba od kojih je koronavirus potvrđen kod tri osobe, dve su laboratorijski potvrđene, a treća ima iste simptome i u direktnom je kontaktu sa obolelom osobom. 

“Jedna osoba je iz opštine Veliko Gradište i taj pacijent je hospitalizovan u Beogradu, a što se tiče druge dve osobe, reč je o muškarcima iz opštine Žabari i oni su dobrog opteg stanja, imaju respiratorne tegobe, ali za sada se samo prati njihovo zdravstveno stanje i oni su u kućnoj izolaciji”, rekla je Jovanović.

Zaraženi su kako je objasnila došli iz inostranstva ili su bili u kontaktu sa osobama koje su doputovale.

Navela je da su pod zdravstveni nadzor stavljeni uglavnom putnici u međunarodnom saobraćaju koji su doputovali iz zemalja gde postoji transmisija Covid19. Oni se svakodnevno kontaktiraju, uzimaju se podaci o njihovom zdravstvenom stanju i na taj način ih prate.

Međutim, problem koji se javlja je da ne postoji mogućnost kontrole nadzora, tako da ovim osobama ostaje na savesti da kada ih pozovu da pouzdane podatke i da se pridržava mera samoizolacije, a prema urebi Vlade za određene zemlje period izolacije za osobe koje su bile u mogućem kontaktu sa koronavirusom je 28 dana.

Prema podacima ZZJZ u Podunavskom okrugu trenutno je pod nadzorom više od 650 osoba, a laboratorijski je potvrđeno da korona virus ima jedna osoba, dok se jedna osoba vodi kao verovatan slučaj. Na području ovog okruga testirano je 14 osoba.

Izvor: Boom93

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here